MINIMI-IKÄ 3KK JA ALOITUSPAINO VÄHINTÄÄN 5 KG

vauvauinti Helsinki Vantaa

Vauvauinti on vauvan ehdoilla etenevä vauvojen ja vanhempien yhteinen uintihetki, lauluineen ja leikkeinee puhtaassa ja lämmitetyssä vedessä, koulutetun ja ammattitaitoisen ohjaajan ohjaamana. Vauvauintiin voi osallistua molemmat vanhemmat.

Vauvauinti tukee mm. lapsen motorista kehitystä. Lapsi kokee veden lämmön, vastuksen, liikkeen, värinän ja paineen vedessä liikkuessaan. Vauvauinnissa lapsi oppii suhtautumaan luonnolliseseti veteen. Vanhemmat saavat asiantuntevaa ohjausta, jolloin harrastus lisää myös vesiturvallisuutta ja edesauttaa uimaan oppimista myöhemmin. Vauvauinnissa opetellaan tärkeitä vesiturvallisuustaitoja rennossa ja iloisessa, leikeillä ja lauluilla höystetyssä ilmapiirissä. Vauvauinti sopii mainiosti myös erityislapsille (ennen uinnin aloittamista on hyvä keskustella hoitavan lääkärin kanssa).

Uintiharrastuksen voi aloittaa, kun lapsi on täyttänyt 3kk ja paino on vähintään 5kg, jotta hän pysyy lämpimänä vähintään 31-32 asteisessa vedessä. Lämpötilaan reagoiminen on kuitenkin yksilöllistä ja jotkut vauvat palelevat herkemmin kuin toiset. Kiire uinnin aloittamiseen ei ole!

Tunneilla kunnioitetaan jokaisen uimarin yksilöllisyyttä ja huomioidaan perhe kokonaisvaltaisesti. Uintitunnit ovat kuitenkin alusta loppuun saakka aktiivisia ja ohjattuja, eli koko 30 min kestävä uintiaika hyödynnetään ryhmän yhteisille, mutta perheiden eri taitotasoon sovelletuille harjoituksille. Jokainen uintitunti rakentuu loogisesti etenevästä tuntirungosta, jota sovelletaan ryhmään rennossa ja turvallisessa ilmapiirissä.

MUUT UINNIT